cevizdibi kanyonu, cevizdibi şelalesi

Samsun, Yakaket’te bulunan Cevizdibi Kanyonu, Samsun’a 94 kilometre, Yakakent’e 13 kilometre mesafede bulunuyor. 4 kilometre gidiş 4 kilometre dönüş olmak üzere 8 kilometrelik, orta ve zor bir yürüyüş parkuru burası.

Bu kanyon ben bildim bileli ziyarete kapalı. Yani gezi turizmine elverişli değil, ama turizme kazandırma çalışmalarının devam ettiğini biliyorum. Şuan tehlikeli bir kanyon olduğunu söyleyebilirim. Aşağıdaki görsellere baktığınızda ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

cevizdibi kanyonu, cevizdibi şelalesi ınstagram paylaşım

İnstagram da burayı birden çok kez paylaştım. Beğenilen, çok ilgi çeken bir konum fakat dediğim gibi tehlikeli ve turizme açık olmayan bir lokasyon.

cevizdibi kanyonu nasıl Gidilir?

Harita da kaydı olan konumları herkese açık paylaştığımı ve detayları verdiğimi biliyorsunuz. Fakat bu konum da açık adres ve yol harita linki paylaşmayacağım. Nedenini yukarıda yazdım. Fakat görsel olarak hem konumu, hem yol haritasını hem de Cevizdibi Kanyonu’nun yürüyüş yolunun rakım haritasını aşağıya ekledim.

Google Haritalarda kayıtlı olmayan lokasyonların kirletilmesine vesile olmamak için ve buranın gezi turizmine açık olmaması sebebiyle konumu sadece çevreci dostlarımız ile paylaşıyorum. Çevreciyseniz eğer buradan bize ulaşabilirsiniz. Tabi bir yerlerde doğayı temizlediğinizi göstermenizi isteyeceğim, çünkü biz gittiğimiz yerlerde ilk olarak temizlik yapıyoruz.